Utolsó kommentek

  • matu91: Pedróóóó!!! (2010.08.24. 22:13) "e itt a blog !"
  • matu91: kapott egy hitlert? (2009.12.23. 14:06) "e itt a blog !"
  • tengör: Dehogynem, már tudom. Rákontráztam a leányra 2 sorozatnőcivel, gyere nézz be hozzám is, és megláto... (2009.08.03. 08:07) ew
  • tengör: nem, én nem tudom miért basztál írni :) Ityu legújabb körülményeire pedig inkább rá sem kérdezek xD (2009.07.29. 05:09) "e itt a blog !"
  • tengör: őőő... én pedig szeretnék ehhez kommentárt fűzni... de nem megy! :D (2009.07.29. 05:03) ew
  • Utolsó 20

2008.12.25. 23:28 puyol5

vallásosdi 1.0

Akkor most azt kell mondanom, hogy egy igen komoly témát érintünk e késői órán. Nehezen emészthető, gondolkodásra sarkall és néha még fáj is.

Szuper, ezennel leráztam az olvasók 90%-át.

Szóval aki eddig kitartott, az jutalmat kap. A komoly témán belül egy vicces postot fogtok olvasni. Még annak is humorosan hat, aki nem érti az egészet.

A vallás egy olyan dolog, mint a halottak, közmegegyezés alapján vagy jót vagy semmit róla. Ezzel nem értek egyet, de most nincs is hangulatom belemerülni ezért elsüllyesztem a témát a népek szürke forgatagában. Nektek se lenne hangulatotok hozzá. Ha igen, akkor sem. Isten így akarja. Ámen.

Gondolatkísérlet:

Képzelj el valamit, aminek semmi értelme. Képzelj el egy amorf, megfoghatatlan, szürreális és teljességgel bizarr Istent. A saját példám mondjuk a 2 és háromnegyed fejű, ásófogú, nyakigláb lámatojás. Erre alapíts egy vallást, ahol ő a mindenség megalkotója, a legfelsőbb tervező, the architect. ... Most jót szórakozol a baromságon, amig döbbenet nem ül arcodra ezen szavak olvasása közben. Ez a valóság. Ilyen van.

Bemutatnám a széles közönségnek a Repülő Spagettiszörny Egyházát és a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú Hitet.

Ha ehhez lehet kommentárt fűzni, akkor talán annyit megengedek magamnak, hogy a repülő spagettiszörny még oké, mint a kép is mellékeli, hihető a maga módján. Az azért kicsit sok, hogy Darwin evolúciós elmélete és a teista/deista gondolkodás (Egy felsőbb tervező alkotta az univerzumot, az ő neve Isten) mellett harmadikként oktatni kellene a suliban.. ízlések és pofonok, igazi vallás, mindenkire rá akarja tukmálni a kitalálója. sebaj.

A Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú Hit már nevében is paradox. ("Hisszük, hogy rózsaszín és az eszünkkel tudjuk, hogy láthatatlan, mivel nem látjuk")

Úgy látszik sokadszorra igazolódott a mondás, hogy úgy lehet a legkönnyebben meggazdagodni, ha alapítasz egy saját vallást. Mert a vallás sérthetetlen. Ha valakit a vallása miatt támadnak, az nagyobb bűn mintha a bőrszíne vagy a ma divatos nemi identitása miatt tennék.

6 komment

Címkék: vicc? american. nagyotnézek közhírré


A bejegyzés trackback címe:

http://puyol5.blog.hu/api/trackback/id/tr84841963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

gettólakó 2008.12.30. 04:46:53

tök jót röhögtem mikor felgördült a spagettis kép :) de most ezeket nem értem - ugye nem létező egyházakról van szó? ez vmi szatirikus izé akar lenni, nem? xD

gaboh · http://gaboh.blog.hu 2008.12.31. 15:22:00

Ha valaki nem szereti a vallásokat, miért csinál vallásparódiát... Én sem csinálok vicces fajta Harry Potter mert nem szeretem... Egyszerűen nem foglalkozom vele és kész...

Zsotyi 2009.01.04. 03:16:42

Csak lehet, hogy a vallások nagyobb hatással voltak az emberiségre, mint mondjuk a Harry Potter. A sötét középkorban is biztos akadt olyan, aki egyszerűen nem akart foglalkozni vele, mégis a máglyán végezte. Én ebben, ha rációt nem is, de fantáziát mindenképpen látok, mert ha csak annyira veszik magukat komolyan, mint amennyire az első nekifutásra látszik, akkor egész vicces kis beszólás mondjuk a vallási fanatizmusra.
Ha viszont azt az elvet követik, mint a Szcientológia megalkatói, nevezetesen: "Alapits vallást és gazdagodj meg!", akkor már nem annyira vicces.
Ha ezzel bárkinek is megsértettem a vallását, akkor egy klasszikust idéznék: "Isten ateistának teremtett. Ki vagy te, hogy megkérdőjelzed bölcsességét?"

puyol5 2009.01.04. 13:38:10

izgalmas hozzászólások születtek. Gabinak annyit, hogy te nem csinálsz vicces Harry Pottert (mellesleg valaki csinált.. Lásd: Heri Kókler :D) és ez igy is van jól. No de megölnél 30 embert azért, mert ők úgy gondolják, hogy Harry Potternek két apja volt, pedig te meg biztosan tudod, hogy egy volt. Mert a vallás ez. Egy mesét másképpen értelmeztek és most gyilkolásszák egymást. És sokan még ma is képesek beszállni a harcba, utódokkal együtt. szégyen!

Zsoltiéhoz pedig.. 'Isten mindenható. Isten képes teremteni egy sziklát, amely megmozdíthatatlan. Ezáltal Isten sem tudja megmozdítani. Ebből következőleg Isten nem mindenható.' a puszta logika megöli a vallást..