Utolsó kommentek

  • matu91: Pedróóóó!!! (2010.08.24. 22:13) "e itt a blog !"
  • matu91: kapott egy hitlert? (2009.12.23. 14:06) "e itt a blog !"
  • tengör: Dehogynem, már tudom. Rákontráztam a leányra 2 sorozatnőcivel, gyere nézz be hozzám is, és megláto... (2009.08.03. 08:07) ew
  • tengör: nem, én nem tudom miért basztál írni :) Ityu legújabb körülményeire pedig inkább rá sem kérdezek xD (2009.07.29. 05:09) "e itt a blog !"
  • tengör: őőő... én pedig szeretnék ehhez kommentárt fűzni... de nem megy! :D (2009.07.29. 05:03) ew
  • Utolsó 20

2007.12.12. 19:02 puyol5

magyar-olasz rokonság

Kitekintünk kisországunk határain túlra, Csizmaföldre. Olaszország.
Biztosan sok közös van az olasz és magyar népben (valószínűleg nem gondolok semmi fejlettségbeli azonosságra viszont hasonlít a zászlónk és mi is elbuktuk a világháborút), de én most egyet ragadnék ki, mégpedig a máig - és talán soha - meg nem oldott román kérdést.

Ez most azért merült fel bennem, mert olvastam egy cikket, amelyben megfogott a történet, de legfőképp a központi személy. Aki nem más, mint Benito Mussolini fasiszta diktátor unokája, Alessandra Mussolini. Egyrészt hiányos ismereteimnek köszönhetően nem tudtam, hogy él az unokája, hogy és hogy politikus. Mostanra művelődtem.

Kezdjük az elején. Van egy bizonyos „Identitás, Hagyomány, Szuverenitás” csoportja az Európai Parlamentnek, melyben Mussolini mellett ezeddig 5 román politikus is "munkálkodott".
Az olaszok, mint szinte az összes nemzet a világon, ellenségesen állnak a bevándorló témához. A románok náluk is csőstül legelésznek, főleg hogy Úniós tagállammá lettek.

Az ürügy, ami amellett hogy ürügy, érthető. Rómában, feltehetőleg román származású egyed megerőszakolt, majd megölt egy olasz nőt. Mussolini felkapta a vizet és szakszerűen elküldte a népet keletebbi éghajlatra. A román képviselők, gonosznak ítélték a nagynév unokáját és kiléptek a bandából, melynek többek közt olyan hatása lett, hogy nem működhet tovább önálló frakcióként az Európai Parlamentben.

A hölgy azt mondta, hogy "minden román állampolgárt nemkívánatos személynek kellene tekinteni Olaszországban". Ezekután fokozatosan jobb lesz a viszony.. Mellesleg megintcsak annyit tudok mondani, hogy érthető a reakció. És kifejezetten visszafogottan küldte el őket a jó bús pi.. fenébe.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://puyol5.blog.hu/api/trackback/id/tr51261897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaldi 2007.12.12. 19:15:42

Alessandra Mussolini nem véletlenül nagy S.S. Lazio szurkoló és személyes jó barátja a Lazio volt csapatkapitányának Paulo Di Canionak, aki hagy ne mondjam, hogy köszöntötte a keménymagot annó néhány góljánál :D