Utolsó kommentek

  • matu91: Pedróóóó!!! (2010.08.24. 22:13) "e itt a blog !"
  • matu91: kapott egy hitlert? (2009.12.23. 14:06) "e itt a blog !"
  • tengör: Dehogynem, már tudom. Rákontráztam a leányra 2 sorozatnőcivel, gyere nézz be hozzám is, és megláto... (2009.08.03. 08:07) ew
  • tengör: nem, én nem tudom miért basztál írni :) Ityu legújabb körülményeire pedig inkább rá sem kérdezek xD (2009.07.29. 05:09) "e itt a blog !"
  • tengör: őőő... én pedig szeretnék ehhez kommentárt fűzni... de nem megy! :D (2009.07.29. 05:03) ew
  • Utolsó 20

2007.12.17. 19:26 puyol5

parlagfűirtás vagy neonácizmus

Azt kell hogy mondjam, a magyargárdával kapcsolatban kétségek közt őrlődöm. Miután ezt leírtam, minden létező véleményt formáló egyed a torkomnak fog ugrani, de nem gond, megszoktam, ez a magyarok mentalitása.

Nos a magyargárda megítélései közt (ugye nem is kell mondanom, hogy van a bal és jobboldali) hatalmas szakadék és különbség van.

Az egyik oldalon az áll, amivel teljesen egyetértek, hogy valamit kell tenni a cigányok ellen/miatt. Ha kimondjuk, ha nem, akkor is baj van. Nem csak most, évtizedek sőt századok óta. Ha valaki kételkedik a szavaimban, hát menjen el Örkényre és nézzen egy cigánybanda legnagyobb tagjának a szemébe, ha nem kötnek bele, az csoda, vagy ő is cigány. Igenis mocsok módon élnek, és a munka helyett kötözködnek. Persze van kivétel, de az meg elenyésző. Hibásnak vélem azonban a menetelést meg hasonlókat,mint megvalósítási módot.
Vonul a magyar gárda, és üzenik a cigányoknak, hogy itt baj lesz. Ez nem életképes, de legalábbis nem reális megoldás ma, Európában. Kérem tisztelettel, ezt már kinőttük az 1930-40es évek után. Megkapta a világ, hogy így ezt nem lehet!

A másik oldal meg tehetetlen, vagyis nem szeretne tenni. Mint ahogy eddig szinte senki. Nagy hiba lenne ilyen körülmények közt is homokba dugni a fejünket és a szőnyeg alá söpörni a fontos kérdéseket. Itt nem lehet vonulással történelmet írni, ez nem a világháború. Ezt, ha meg lehet oldani, vagy csak tompítani lehet, azt semmi mással, csakis következetes, jól megszervezett politikai húzással, ami nem 4 évre szól hanem 30-ra. A tankönyvekben legyen szó a cigányokról is, a tévéből halljunk információkat, a politikusok meg beszéljenek róla!
Végül, de nem utolsó sorban, meg kell szüntetni a pozitív diszkriminációt, mert ez esküszöm a mai világ totális szégyene, egyszerűen csőd! Képtelenség, és mégis van.

Egyik oldalról neonáci, újfasiszta népuszító vadállatokkal állok szemben, jobbról pedig hagyományőrző és védelmező, keménykezű magyarlegényekkel.

Mindkettőben van valami, és mindkettő a saját oldala javára túloz, mint ahogy azt itt nálunk kell.
Mindenki rakja össze magában, hogy lehet-e mindent egyoldalról magyarázni.
Szerintem - nem kell egyetérteni - nem neonáci, de cigányellenes, és végre valamit tesznek, csak azt meg szarul.
Nem foglalok állást, mert személyes magyargárda-tapasztalat hiányában, egyszerűen nem tudok. Nincs egyik oldalon sem túlnyomó többségben a pozitívum.

5 komment

Címkék: gondolkodj


A bejegyzés trackback címe:

https://puyol5.blog.hu/api/trackback/id/tr89267334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaldi 2007.12.17. 21:54:14

Bár az én véleményemet biztosan nem kell ecsetelni neked Tibi, de úgy gondolom baloldali kedves ismerősömtől ez egy elég korrekt írás volt és akkor most érezd magad kibaszottul megtisztelve:D

akos 2007.12.18. 11:12:59

Szerintem a Gárdát valahová az Etel-közbe kellene telepíteni, hogy ott őrizzenek hagyományt. Ott szittyamagyarkodjanak!

Én láttam őket a nagykörúton vonulni, masírozgatni és mondhatom félelmet keltettek (ez a céljuk persze). De egyben nevetségesnek hatottak. Egy rakás meg nem értett, lecsúszott "zseni", akikkel elhitettek mindenfélét.

És persze a gárdaruhát és egyéb perifériákat nekik kell megvenni saját pénzen. Jól járnak a zászlókészítők meg a szabók. A felbújtók a kizsákmányoló kapitalizmus ellen harcoltatnak a sok gyökér meg nem veszi észre, hogy a vezetők a legnagyobb üzletemberek :)

Szóval vicc...

Börtönben lenne a helye MINDEN gárdistának! De ehhez egy tökös 2/3-os többségű parlamenti párt/koalíció kellene. (Az meg nem lesz, amíg a vezénylő tábornok a zárt osztályra nem kerül - végleg.)

Kaldi 2007.12.18. 18:17:24

"Kedves" Ákos, hirtelen egy mondat ugrott be rólad egy nagy filmből..."Ki a fasz vagytok ti?!" :) Értem én amit mondasz, meg szép és jó is...de onnantól kezdve az érvelésed az 5 éves unokahugoméval vetekszik, ha nem tudsz mondani egyetlen egy elfogadható indokot sem,hogy miért is lenne börtönben a helye minden,hangsúlyozom MINDEN gárdistának...

Anolkea 2008.03.01. 12:31:37

Ákos..én is neked cimezném a kommentemet. Én már csak az egyik pontra térnék ki, a többire már Kaldi kitért:D
Szóval...félelmet keltettek??Na ez a vicc!
Az gondolom már meg sem fordult a fejedben, h a cigányság(tisztelet a kivételnek) mekkora félelmet kelt bennünk? vagy az nem számit? pozitiv diszkriminácio? nekik lehet! végülis... szegény páráknak még ezt se nézzük el?! galád egy nép vagyunk mi!:D

puyol5 2008.03.01. 14:37:20

Tartom az álláspontom, hogy a cigányokkal és a pozitiv diszkriminációval valamit tényleg kezdeni kell, mert ez inkább egy rossz vicc már.. Viszont nem tartom jónak azt, amit a gárda művel. Ahogy nézem őket.. nevetséges. Erővel el lehet érni sikereket, de tartós megoldást csak ésszel lehet kivívni. Szerintem.