Utolsó kommentek

  • matu91: Pedróóóó!!! (2010.08.24. 22:13) "e itt a blog !"
  • matu91: kapott egy hitlert? (2009.12.23. 14:06) "e itt a blog !"
  • tengör: Dehogynem, már tudom. Rákontráztam a leányra 2 sorozatnőcivel, gyere nézz be hozzám is, és megláto... (2009.08.03. 08:07) ew
  • tengör: nem, én nem tudom miért basztál írni :) Ityu legújabb körülményeire pedig inkább rá sem kérdezek xD (2009.07.29. 05:09) "e itt a blog !"
  • tengör: őőő... én pedig szeretnék ehhez kommentárt fűzni... de nem megy! :D (2009.07.29. 05:03) ew
  • Utolsó 20

2009.01.28. 18:33 puyol5

tmg - felvi

3 nap telt el azóta, hogy olvastam a gimi felvételi tájékoztatóját, ennyi idő kellett, hogy képes legyek ép ésszel felfogni, mi is történt valójában.

Értem én, hogy kell a sok tanuló, meg hogy a mosógépreklámban is kamuznak. Értem, hogy kell a propaganda, a hangzatos mondatok és a negatívumok semmibevétele.

DE azt már nem értem, hogy miért kell HAZUDNI? Miért kell olyanokat állitani, amivel a mindennapok tapasztalatai szöges ellentétben állnak? Miért nem azzal villog az iskola, ami valóban az erényei közé tartozik és ha ilyen nincs, akkor miért nem változtat?

Az egész átverés rossz a gyereknek és a szülőnek (bár az iskolának nem), viszont az iskola a diákokat tartja szem előtt a tájékoztató szerint. Akkor miért csapjuk be őket még az első nap előtt?

8 év alatt nem tapasztaltam a "diákpárti tantestületet", sem a "személyesség lényegességét" (hacsak nem arra gondolunk, amikor egy tanár rászáll egy kedves tanulóra..) és a "modern informatikai és kommunikációs technikai eszközök" sem úgy működnek, mint ahogy azt érzékelteti a lapocska. Az utóbbi természetesen változtatható, és nem tartom kizártnak, hogy valósággá növi ki magát, de kérem tisztelettel, a diákpártiság nem a mi iskolánkra vall. Ezt megtapasztaltam.

Nagyon szépeket mondunk a műfüves pályáról, ami valóban jól használható és hasznos LENNE. Ha nem csak a szép szavakért lenne! Mert jó, hogy ott van, jó hogy nyugati-szintű csodapálya, a"diákpárti tantestület" mégsem engedi használni. Vagyis engedi - labda nélkül. Ezért a nagy beruházás, ezért a reményteljes mondatok? Nem lehet használni, mert elrontjuk a labdát kéremszépen. Ezt miért nem írjuk Crouch és Podolski mellé?

Megtanultam, hogy mindennek két oldala van, nincs jó és rossz. Most nekem kell "visszatanítanom" az iskolának? Van pálya, és jó, csak nem engedik használni. Van interaktív tábla, de ne nyúlj hozzá, mert elrontod. Van személyesség - ha negatív (vagy akár pozitív) kivételezésre értjük. És végül: diákpárti tantestület nincs.

15 komment

Címkék: táncsics közhírré tapasztalva


A bejegyzés trackback címe:

https://puyol5.blog.hu/api/trackback/id/tr58908750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ityuzu 2009.01.28. 18:59:17

lassan már elhiszem h mi látjuk túl rosszul a helyzetet :D de ezekből kiindulva nem látom értelmét egyetemi nyíltnapokra járni, mivel ott is ugyanígy ferdítenek... habár... nézzük a jó oldalát: kapunk egy igazolást, elmegyünk, beülünk valami nyugodt helyre, iszunk egy sört és máris egy nappal kevesebbet kellett a Táááncsicsban semmitteni :D
amugy meg az interaktív eszközökhöz pedig oda lehetne írni azt is, hogy a hiperszuper termek kulcsosak, nem lehet felügyelet nélkül bemenni, így szünetben állhatunk az ajtó előtt...jeee (erre pl kereshetnének valami értelmes megoldást, mert ha egyszer, tegyük fel, minden terem ilyen lesz... háát... elég érdekesen fog kinénézni ahogy az 500 diák a folyosókon döglik)

gettólakó 2009.01.28. 19:03:30

2 dolog villant be rögtön:
- miss UNNNdorító megigéző szavai és
- a LIAR kép művtöriről

gaboh · http://gaboh.blog.hu 2009.01.28. 19:23:14

Menj el a zrínyis nyíltnapra, majd beszélgess velem 10 percet....

ityuzu 2009.01.28. 19:49:41

hallottam már arról épp eleget:D nem hiányzik nekem az a sok mozgás, habár néha jólesne ha kihajtanák belőlem a szart is, meg azért katonának lenni se egy utolsó dolog

Szikiúr: miaz isten az a LIAR kép?:D mert hogy én még nem láttam az hót tuti

Ingi 2009.01.28. 21:44:57

Továbbá hozzátenném, ami kimaradt, kedves Tibi, hogy: Külön köszönet Nekem a csodálatos szkennelésért és a fáradságos munkáért, hogy átküldtem neked :D Köszönöm, köszönöm :D

Ingi 2009.01.28. 21:47:55

Amúgy Ityu, igen, a folyosóra vagyunk rekesztve...aztán le vagyunk baszva azért, hogy mit álljuk el az utat a folyosón, miért nem megyünk el máshova.... ha kb 5 ember áll a folyosón már dugó alakul ki és mindenki anyázik a körforgalomért..
Leülni meg? Ugyanmár...hova? :D

vittorio bukovitelli d'italia 2009.01.28. 22:29:22

Hát nézzük át a kérdéseket egyesével Pepeszögbül (ahol pepe kisebb mint pi szer gyökkető radián)
Fiatalos tantestület: a táncsics szimbolikus tanárai: kp, papgyurka (átlagéletkor?)
Biztonságos körülmények: részegen fetrengő fiatalok a folyosón :P (de asszem a személyességet nem kell bemutatni)
Tájékoztatás: akkor soroljam? osztályfőnökiórák, teremcserés elbaszások, táncsicsféle információtovábbítás
Elmélyült kutatómunka: ezen nagyon sokat gondolkottam. végül rájöttem; biztos ami szerett büfésnénink kutatja lázasan a tökéletes cukormennyiséget másfél liter teához.
Modern eszközök: gondolom a kivetítőkre gondolnak amiért vérre menő küzdelmek folynak a másodikon. látom a folyosó témát már pedzegettétek.
személyes kedvencem, a sportrovat: állítom láttam amint Rafa Benítez a tuján keresztült próbált meg elmenekülni mivel illegális Premierlegaue meccset akart lebonyolítani szerény pályánkon, amire gondolom azért nem engedték fel (velunk egyutt), mert az olyan hatalmas eseményekre tartogatják mint a kézilabdapályás műfűfutball világbajnokság.
De amúgy csodálkozok, hogy nem került a végére: Ki szeretne olyan középiskolában tanulni, ahol a gyermekek egészséges, tápláló, és kellő mennyiségű/minőségű ételt szolgálnak fel az iskola saját 7 és félcsillagos éttermében. Mert nekünk fontos, hogy a diákok a menzát válasszák romantikus vacsora helyszíneként. A többi már csak hal a tortán

vittorio bukovitelli d'italia 2009.01.28. 22:31:13

Félretéve a viccet, nem értem miért verjük arra a mellünket amink nincs. Mert hiszitek vagy sem van a suliban olyan amier büszkék lehetnének, és amit mellőztek ráírni a papírra. gondolom ez olyan magad alatt ásod a fát kategória

gettólakó 2009.01.29. 16:43:36

na, ezt nektek, rohadékok:

kep.ivpicture.hu/43293.jpg

az én neoavantgarde felfogásom ezzel kapcs...

Ingi 2009.01.29. 20:19:57

Menza :DD Peersze... akkor ezzel h nem írtak rá semmi ocsmány hazugságot a lapra ezzel kapcsolatban, hivatalosan is elismerik, és nem is próbálják kiszínezni, h a menza egy nagy rakás....**** xD :D Na ez már haladás.

ityuzu 2009.01.30. 15:57:20

életemben először azt kell hogy mondjam, hogy a menza egész jó (ettem már szarabbat is...) naszóval... ha jobban megnézzük van egy-két olyan kaja amit jól meg tudnak csinálni :D

gettólakó 2009.01.30. 19:16:21

ha mégjobban megnézed, minden szempontbol van ami jó, nemcsak a menzáéból...
de mit érünk velük, ha változást nem hoznak, és még csak nem is tudnak...

tömör cunami 2009.01.30. 23:29:26

A szellemileg és lelkileg duma egyszerűen nevetséges!!! :D
Visszaemlékezem, hogy valaha nem kellett pszichológushoz járnom a gyönyörű szép matematika és fizikaórák után. Sokaknak sajnos igen... A szórólap akkor lett volna hiteles, ha azt írják rá: sok tanár számára fontos a személyeskedés!
A munkaerőpiacon szükséges készséget és képességeket valóban el lehet sajátítani - több felmérés szerint nagyon sok munkahelyen előfordulhat az emberrel, hogy megalázzák, esetleg a kilépése után lopással gyanúsítják.
A szórólapnak is két oldala van: az itt látható kép 2/3-án (név, elérhetőségek, felvételi 2009) az adatok stimmelnek. Aki esetleg ide akar felvételizni az csak reménykedhet abban, hogy a belső oldalakon (a felvételi témakörök sejtem) legalább nem hazudnak...

tömör cunami 2009.01.30. 23:36:18

@ityuzu: csak egyetérteni tudok. bár nem tudom most milyen, de én is ettem már szarabbat ;)