Utolsó kommentek

  • matu91: Pedróóóó!!! (2010.08.24. 22:13) "e itt a blog !"
  • matu91: kapott egy hitlert? (2009.12.23. 14:06) "e itt a blog !"
  • tengör: Dehogynem, már tudom. Rákontráztam a leányra 2 sorozatnőcivel, gyere nézz be hozzám is, és megláto... (2009.08.03. 08:07) ew
  • tengör: nem, én nem tudom miért basztál írni :) Ityu legújabb körülményeire pedig inkább rá sem kérdezek xD (2009.07.29. 05:09) "e itt a blog !"
  • tengör: őőő... én pedig szeretnék ehhez kommentárt fűzni... de nem megy! :D (2009.07.29. 05:03) ew
  • Utolsó 20

2009.03.25. 19:28 puyol5

ismerd meg önmagad - egy könyv

komolynak hangzik, ám teljességgel a kételkedéseimnek és egyet nem értésemnek ad helyet ez a nagy fehér. egy könyvből idézgetek, a fejemből kommentálok hozzá. ti pedig jókisfiú/jókislány/ezisazis módjára megnézitek. pacsi ?!

Kezdjük talán azzal, hogy a fantasztikus Ismerd meg önmagad c. könyvet egy "önismeret és személyiségfejlesztés" órán kaptuk, ingyé. tudom, ajándék lónak híg a leve, de azért már mégse szaladjon el velünk az a bizonyos ló.

Ez a könyv középiskolásoknak szól, azaz kb. 14-18 éveseknek. ez azért fontos, mert a szexualitást is részletesen, saját speciális szempontjából taglalja. A legtöbb emberben 14 évesen már el van ültetve a kételkedés képessége, de véleményem szerint még meginoghat. ha azt olvassa, hogy:
"Ám az sem abnormális, ha egy pár csak akkor él szexuális életet, ha gyermeket szeretne."

Ezzel a felfogással erősen kétlem, hogy egy felnövő ember élhet egészséges és teljes szexuális életet. A pápától még elfogadom, ismerjük az öreget, de ez szánalmas és érezhetően vallásosan buzgó.

" A mély, tudatos légzés nemcsak levegőhöz, hanem kozmikus információkhoz is juttat bennünket..."  Ez logikus. :)

A drogok is, természetesen szerepet kaptak, ugyancsak MÁS megvilágításban.
4 csoportra oszthatóak, amelyek közül nekünk a 3. azért fontos, mert "Ebbe a kategóriába a kóla, kávé és tea... sorolhatók." Elég komoly. Vitatkozhatnék ezzel, de a nagyságrendi gondolati eltérések miatt nem lenne értelme. szépen kifejezve.
a 4. csoportban a gyógynövények, az 5.ben pedig többek közt a marihuána. Namármost, ha nem tévedek a marihuána részhalmaza, vagy legalábbis eleme a növényeknek. Ezt nem biológus írta.

Következő meglepetés sorokkal később ér: "...azok a drogok, amelyek élelmiszerekbe vannak elrejtve. ...Ilyen a kóla és a kakaó." Gyerekek! Szinte mindenki, aki nem fehérje érzékeny, az drogos.

Az előadásokon megtudtuk (statisztikákból, amiket nem láttunk), hogy a matekkönyv hazudik (lehet hogy nem létezik a második derivált..? :'( ..). A könyvben tettlegességig fajult a dolog, a matematika axiómái lényegtelenné formálódtak.

"A szexus, erósz, fília és agapé üzenete:

Sokak számára nagy kérdés, hogyan lehet e három nagyon fontos dolog..."

Hazudik a matekkönyv. 4=3. és 2x2 néha 5. Aki írta, az nem matekszakos.

Már ismered önmagad? :)
 

13 komment

Címkék: táncsics nagyotnézek közhírré tapasztalva


A bejegyzés trackback címe:

https://puyol5.blog.hu/api/trackback/id/tr901025516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szikilló 2009.03.25. 20:07:07

Szólj hozzá! :)
A könyvet meg lehet h kicsit elkapkodta, h mi gyorsan elkapkodjuk... :)
Azért ne vesd meg a srácot, picit rózsaszínesbe hajlik a szürkeállománya, de alapvetően inkább lennék a baraka-nyájának csendben legelésző tagja, mint táncsics-gárdista...
Babzsák forevör! :)

puyol5 2009.03.25. 20:47:08

Én őt magát egy rossz szóval sem illettem, ha jól érzi magát, csinálja. :D
Én nem értek egyet a legtöbb dologgal.. de a közösségfejlesztő szuperjátékok.. kurvajók :D

szikilló 2009.03.25. 20:57:31

Hát jah :D
Meg sztem annyira "puha" és jóindulatú, mint amilyen vékony a karja. Ezért éreztem h lelki felüdülés az előadása a sok év átlagtanári rémuralom után. Nekem szimpatikus, és ha teszem azt, szakosodott tanár lenne vmiből, asszem érdemes lenne okosodni nála. (meg kiváncsi lennék, mikor borulna el az agya :))

vittorio bukovitelli d'italia 2009.03.25. 21:08:32

nade tibi megtanulhatnád h a matekkönyv 10%a igaz a többi hamis; teszem azt igaz a magasságtétel így a négy dolog az valójábon három csak a világuralomra törő szabadkőművesek ördögi tervének része h elhitetik veled h a négy az négy... A fószer meg maradhatna konfliktuskezelésnél, egzisztenciánál meg párkapcsolatnál. Amikor kezdtünk a magyarokról beszélni, vagyis kezdett az már átment ebbe a megszokott hungarizmusba; csak vmi mézesmázos köntösben. Dehát terjesszüsz a szeretetet, valahogy ugy ahogy a gárda őrzi a kulturánkat; és természetesen kezdhetünk bányászni a börzsönyben iszonyat gazdag lehetel. Csalódtam a fószerban jobban tette volna h filozófus marad ahelyett, h nemzeti sovinizmusát lebegteti. Én nem iszok rasszistákkal

szikilló 2009.03.25. 21:22:44

@vittorio bukovitelli d'italia: Én a zárókörben elmondtam h ezek összefüggenek, mmint a magyarság-ság meg a szeretetfilozófia, utóbbi az előbbi nélkül nem létezik :P Csak fordítva esetleg..
De amúgy semmiképp sem lehetne szaktanár, mivel nem lenne miből tanítania xD
Mellesleg, szabad nyugodtan elhinni a törikönyvek zagyváit, de néhány száz forrást olykor elfelejtenek említeni, ami mindent felborítana :)
És persze ne felejtsük el, h nemcsak neki van nemzettúlértékelési problémája, hanem nekünk is van egy nulladik típusú nemzetérzetünk...

szikilló 2009.03.25. 21:25:10

basszus, rosszul írtam :S
szóval szeretet-filozófia nélkül nincs magyarságistenérzet XD, legalábbis magasabb körökben

puyol5 2009.03.25. 21:43:40

én addig mindenben kételkedem, amíg hiteles és tudományos vagy tapasztalaton alapuló forrást nem látok. lehet mondani bármit és annak az ellentét is, és el is lehet hinni. ha a magyarok a szent nép és területét csodák övezik, miközben a szeretet adja át a világ népeinek, akkor valaki bizonyítsa be! beszélhetünk a szupermagyarságról itt a büdös nagy szemétdomb tetején, mesékből nem építünk új világot.

vittorio bukovitelli d'italia 2009.03.25. 21:53:46

de persze a szemétdomb alatt 6 kilóméterrel ottaz olaj, nemtom az amcsik meg az oroszok mi gyikomat művelnek az Északi sark jege alatt; dehát a fószerkám lehetne arra büszke talán amink van, és nézhetne legalább soproni reklámot ahejett h végtelen olajmezőkről kezdene áradozni. nem aza gond h ottaz érték csak nincs felszinre hozva; hanem az h ittaz érték a felszínen csak szarunk rá nagy ívben, mer nekünk a felszín alatti érték kell; elbaszott 1 kapzsi magyar mentalitás, ezé irtam fel a papirra is gondoltam értelmesen lehet rola majd beszélni... mellesleg nem értem miért kéne ennyire tömjénezni egy bizonyos nemzetet, ez annyira mondvacsinált dolog eza nemzet identitás. Emberek élnek Kazahsztánban, demég az usában is. És én először vagyok ember, utána Európai, és csak a sor végén kullog azh magyar is vok

ityuzu 2009.03.25. 22:45:52

isten szeret titeket...

gaboh · http://gaboh.blog.hu 2009.03.28. 18:40:59

:D Csak hogy megzavarjam az anyagi világba vetett hited, egy tény. Persze nem tudom rendes nevén nevezni a dolgokat, de a lényeg, hogy az részecskefizika, a newtoni fizika, és a harmadik ami meg a már bazinagy dolgokkal foglalkozik, asszem kvantum-fizika, e három törvényességeit nem lehet egymásba ültetni, ami az egyikben törvény az a másikba nem igaz. Ezt nekem is csak mondta egy okos ember, nem tudok példákat mondani. :)

vittorio bukovitelli d'italia 2009.03.28. 19:24:18

igen ezért alakult ki a kavantum fizika mert a klasszikus fizika képletei nagy sebességeknél egyre pontatlanabbak lettek, éés? Ha ez a hazug könyvekhez lett volna vmi hozzászólás, ez a kis baki benne van fizika könyvekben, dehát szegény Newtonnak esélye nem volt 300 000 m/s közeli dolgokkal foglalkoznia. Elvileg eza tudományág is fejlődik, és úgy tanítják nekunk, hogy mi is látjuk a fejlődést

szikilló 2009.03.29. 21:32:46

nembaj, mi csak terjesszük a szeretet! :P